NYHEDER

Henrik drak over fire liter energidrik. Det kostede ham næsten livet
Stil krav til unges livsstil
Mange unge får forkert diagnose
Kostvejledning og vitamintilskud hjælper udsatte unge
Coca-Cola på tilbagetog over hele verden
Shots og snaps gør din tarm utætGALLERI


Se mere klik her

Lightsodavand giver størst livvidde

Chokerende tal fra USA får nu forskere til at anbefale sukkersodavand til vægtbekymrede.

Det lyder logisk - drik lightsodavand og hold vægten i ro. Men nu viser en undersøgelse, at forbrugere af lightsodavand får en fem gange så stor livvidde-øgning som de der ikke drikker dem, skriver Daily Mail.

Det er en forskning udført på 500 mænd og kvinder i en periode over 10 år, der giver anledning til den seneste advarsel mod de kalorielette sodavand. De "hyppige brugere", der drak to eller flere lightsodavand om dagen, fik fem gange så stor vækst i livvidden som de der slet ikke rørte dem.

Resultatet er så overvældende, at amerikanske forskere anbefaler sodavandsdrikkere at gå over til sukkerholdige produkter i stedet, hvis man ikke kan nøjes med vand.

"Det tyder på, at sodavand med de kunstige sødestoffer ikke kun medfører en sød tand for mange men også ændrer mæthedsfølelsen og skader centrale hjerneceller," siger professor Helen Hazuda fra University of Texas, der er leder af undersøgelsen.

"Man kan sige, at lightsodavand er fri for sukker men ikke for konsekvenser," påpeger Helen Hazuda.

Skader som fra sukkersyge

Tallene bygger på forskellige brugerprofiler af lightsodavand. Generelt viser undersøgelsen, at forbrugere der foretrak lightsodavand gennemsnitligt havde en 70 procent større livvidde end referencegruppen. Og i tallene er der taget højde for faktorer som motion, placering i social gruppe, uddannelse og tobaksforbrug.

Helen Hazuda fra University of Texas påpeger, at den nye undersøgelse er den fjerde af sin art der forbinder lightsodavand med skader på kroppen og ændrede kostvaner.

En anden undersøgelse, foretaget af nogle af de samme forskere men på mus, forbinder det kunstige sødemiddel aspartam med ændringer på kroppen der ses i tidlige stadier af sukkersyge.

Kilde: http://fpn.dk/mad/kost_ernaering/article2476400.ece 

 

Postet 29/06 2011


Webkost | Gernersvej 4 | 8260 Viby J | Tlf. 86 14 16 46 | Mobil. 30 91 39 90 | frede@webkost.dk
Udviklet af SideWalk webbureau ©