Unge på erhvervsuddannelserne, og for elever på erhvervsskolerne, herunder  grundforløb 1

Deltagerantal: 15 – 100

Varighed: 1-4 timer efter aftale.

Baggrund:

• Erhvervsskolerne står over store udfordringer:

• Frafaldet på erhvervsuddannelserne er stort – hele 48 procent falder fra

• Erhvervsskoler oplever store problemer med hash og andet misbrug. Undersøgelser viser, at 25% af erhvervsskoler har prøvet at ryge hash.

• Mange spiser ikke morgenmad og medbringer ikke madpakke.

• Mange unge er kræsne, kender ikke de mest basale fødevarer og har et stort forbrug af slik, energidrikke og sodavand.

• Mange unge er søvnige, trætte og mangler overskud i hverdagen.

Samfund og sundhed på erhvervsuddannelserne

Hvorfor dropper Dennis og Anja ud fra Uddannelsen, og hvad kan de gøre for at undgå det?

 Målet er – på en underholdende måde – at bevidstgøre unge om fysiske og psykiske konsekvenser af ringe kostvaner og om nødvendigheden af at spise sundt og varieret. Foredraget handler også om motion, alkohol, tobak og misbrug.

Foredraget kan udvides med en workshop.

Indhold:

  • 2-3 timers oplæg for elever og personale i samlet flok.
  • Spørgeskemaundersøgelse vedr. sundhed og trivsel.
  • Måling af hvilepuls, blodsukkerniveau, muskelstyrke, kondital mv.

(Jeg medbringer det nødvendige udstyr, og der tages udgangspunkt i det udstyr, som skolen råder over.)

Formålet med foredraget:

  • At forebygge frafald og fravær samt øge elevernes motivation for læring
  • At motivere eleverne til at ændre kost- og motionsvaner
  • At mindske elevernes indtag af usunde fødevarer
  • At forbedre elevernes generelle sundhedstilstand og indlæringsevne.
  • At bevidstgøre om negative konsekvenser ved brug af hash, alkohol og rusmidler
  • At skabe positiv omtale om skolens virke