Frede Bräuner 

Frede Bräuner blev uddannet folkeskolelærer 1983 og arbejdede i folkeskolen frem til 1985, hvor han blev ansat i Heltidsundervisningen under Århus Ungdomsskole. Han har gennem alle årene beskæftiget sig med sammenhængen mellem kost, adfærd og indlæringsevne og iværksatte i 1997-98 sammen med kolleger obligatorisk madordning på skolen. Siden 1998 har han deltaget i den offentlige debat om emnet gennem radio og tv, avisartikler, foredrag mv. I 2002 udgav Frede Bräuner bogen Kost – adfærd – indlæringsevne, der i 2010 udkom i 5. udgave. Bogen udkom i 2002 på norsk under titlen Uten mat og drikke. Han er medforfatter til bogen Hvad fylder vi i børnene og fungerer nu som konsulent og en meget efterspurgt foredragsholder.

Frede Bräuner er fortaler for den holdning, at ernæring, opdragelse, undervisning og omsorg hænger sammen og søger i sin skribent- og foredragsvirksomhed at formidle dette gennem udtryksmåder som humor og fortællinger.

Frede Bräuner har udviklet nye redskaber og arbejdsmetoder, der målretter sig udsatte børn og unge – herunder unge med diagnoser, som ADHD, angst, depression og autisme. Udgangspunktet er Fredes erfaringer og banebrydende resultater fra sit arbejde gennem 18 år som speciallærer, fra kommunale projekter og fra forløb på bl.a. Den sikrede døgninstitution Grenen.

Siden 2015 har Frede Bräuner været projektkoordinator under Landsforeningen Talentspejderne i mentorprojektet Kandidaterne, hvor frivillige fra erhvervslivet afholder 24 møder med unge efter et fastlagt og guidet program. Målet er, at de unge kommer i job eller uddannelse. Til projektet har Frede udviklet kogebogen “Sund mad for unge – Let at lave” og en foodcamp, hvor de unge inspireres til en sundere hverdag. Frede er medforfatter til projektets mentorguide der anvendes i mødet med de unge. Læs mere om projektet her

Samarbejdspartner
Niels Bräuner

Frede Bräuner udbyder kurser i samarbejde med Niels Bräuner. Sammen udbyder de foredraget Magt og Omsorg. Læs mere her

Samarbejdspartner
Tom Thinggaard

Frede Bräuner udbyder kurser i samarbejde med Tom Thinggaard fra Landsforeningen Talentspejderne. Sammen udbyder de – med udgangspunkt i Talentprogrammet Kandidaterne – et dagskursus. Rammer og indhold laves efter aftale. Læs mere her

Samarbejdspartner
Uffe Kjeldgaard Truelsen

Frede Bräuner udbyder kurser i samarbejde med  Uffe Kjeldgaard Truelsen. Et foredrag bliver fulgt op med fælles madlavning.  Kurset henvender sig til skoler og institutioner Læs mere her              


Det siger kunderne om foredragene

Frede er jo en fantastisk levende fortæller og formidler budskabet klart og tydeligt. Han indfrier præcis de forventninger vi som fagpersoner havde til foredraget, så rygtet talte sandt – han er god! Man skal være ignorant, hvis foredraget ikke afstedkommer enten en regulær kost omlægning eller reguleringer i valget af fødevarer både som fag- og privatperson.”
– Birgitte Stavnbo – Holbæk Kommune, Distrikt Mørkøv

“Meget visuelt og levende formidling. Gode eksempler på hvordan ting kan ændres på en enkel måde. F.eks har vi siden i lørdags lavet vores salatskåle om til opdelte grønsager på fade og forbruget af grønsager er fordoblet 🙂 “
– Solveig Mikkelsen – Efterskolen Østergård

“Kurset var meget inspirerende og underholdende. Jeg har fået mange tilbagemeldinger fra deltagere på kurset og alle er enige om, at det var en god dag.”
Jette Ahlstrøm – Ishøj Kommunale Tandplej

“Supergodt, vedkommende og meget fængende for både elever og forældre.”
– Jesper Koldtoft – Dybvad Skole

“Frede Bräuner gjorde det supergodt. Det var tilrettelagt fint efter de tre forskellige målgrupper. Han er meget underholdende! Det var fint at både børn og voksne hørte det, så de hjemme kan snakke videre om det.”
– Karin Bjerregaard Rasmussen – Hobro Nordre Skole

“Frede Braüner formåede i meget høj grad at gøre stoffet levende, spændende og vedkommmende samt formidle det i forhold til beboernes/brugernes niveau. Var god til at give enkle, tydelig svar på spørgsmål. Godt samarbejde med tegnsprogstolken. Det er sjældent, at vi har oplevet gruppen være så koncentreret i så lang tid. Stort skulderklap til Frede!”
– Jutta Lundqvist Nielsen – Center for Døve

“Frede Bräuner har fat i alle tilhørere uanset alder og køn. Foredraget var særdeles inspirerende og tankevækkende – vi vil efterfølgende skabe ændringer i henhold til de ideer og forslag, som Frede kom til os med.”
– Allan Krone – Hadsund Skole

“Frede Bräuner var levende, engageret og super motiverende. Han holdt os fangen i 2½ time, med masser af gode og forståelige eksempler, gode billeder og en video vi kunne forholde os til. Næsten halvdelen af tilhørende var udviklingshæmmede, Frede formåede at tale til dem således at de også bevarede koncentrationen og interessen hele foredraget igennem. Godt gået Frede.”
– Anita Stockholm – LEV Frederikssund

“Vi havde Frede til at komme om formiddagen til eleverne på skolen og om aftenen til forældrene. Jeg deltog i begge foredrag og det var rigtig godt, ostpden måde hvorpå Frede skræddersyede fordragene til de to forskellige målgrupper. Vi skal til at arbejde med kolitik/kostordning og fik en del gode tanker med til dette videre arbejde.
Formidlingen er klar, gribende og overbevisende. Fedt at Frede bruger humoren til at formidle med – ellers vil mange forældre – og børnene – nok opfatte det som en løftet pegefinger. Super godt.”
– Heidi Nielsen – Projektgruppe Sund Læring, Nørreå Skolen

“Frede er super til at sparke til vores unge og vi er meget tilfredse…”
– Lucca Nymand – Bråskovgård Efterskole

“Meget inspirerende på en underholdende måde – både for elever og forældre.”
– Bente Møller Sørensen – Agerskov Ungdomsskole

Kilde: Athenas